EENVOUDIGGEZOND
    therapeutische praktijk

3-delige workshop "meer energie"


Wat ?

In deze workshops werken we rond de 4 factoren van het S.A.I.N.-concept. We bespreken ervaringen met elkaar en gaan dieper in op het hoe en het waarom, zowel theoretisch als praktisch, want op die manier wordt de motivatie en de doorzetting groter. Men zal beter begrijpen waarom de juiste ontspanning, de juiste beweging, minder stress, een correcte ademhaling, een evenwichtige meer natuurlijke voeding, … zo van belang is om te herstellen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het accent wordt gelegd op ‘meer energie’ krijgen. Tijdens de bijeenkomsten geven we ook korte kookdemo’s, waarbij we proeven en recepten uitdelen. Dit alles wordt in kleinere groepen van 4 tot max 8 personen georganiseerd om genoeg persoonlijke begeleiding en vertrouwen (veiligheid) te waarborgen, maar toch de sterkte van een groep te behouden waarin men ‘gelijken’ ontmoet en ervaringen uitdeelt. Indien het groepje het wenst kan een terugkomdag worden georganiseerd.

Voor wie ?

 • Ben je soms futloos, vermoeid, perfectionistisch en heb je een tekort aan energie ?
 • Heb je een aanhoudende vermoeidheid die je niet opgelost krijgt ?
 • Of wil je meer weten hoe je jouw lichaam terug in balans krijgt ?

Dan is deze workshop wellicht iets voor jou.

Wanneer ?

 • De 3-delige workshop duurt telkens ongeveer 3 uur per bijeenkomst.
 • De workshop reeks start in principe telkens de eerste of tweede woensdag van een nieuwe maand. Vervolgens nog 2 woensdagen in de maand:
  - in juni is dit woensdag 13, 20 en 27 juni, telkens 's avonds.
  - in juli is dit woensdag 4, 11 en 18 juli.
  Andere momenten zijn ook mogelijk na onderlinge afspraak.
  Er worden 2 groepen georganiseerd, één in de voormiddag en één ’s avonds. Indien je inschrijft voor de voormiddagen, starten we telkens stipt om 9u30, verwelkoming mogelijk vanaf 9 uur. Indien je kiest voor de avondgroep starten we stipt om 19 uur, verwelkoming vanaf 18u30.
 • Na deze 3 bijeenkomsten kan er nog een terugkomdag georganiseerd worden, indien de groep dit wenst.

Waar ?

ovaertine1

De sessie gaat door in de mooie landelijke sfeer van B&B Ovaertine in Zwevegem, Beekstraat 41.


Kostprijs ?

De prijs voor deze 3 bijeenkomsten bedraagt samen 135 euro (incl. BTW). Daarin zijn hapjes en proevertjes met (warme) dranken begrepen, receptjes en de presentaties.

Inschrijven ?

Via mail (machteld@eenvoudiggezond.be) of telefoon (0483/40.66.44). Na inschrijving wordt een bevestiging gestuurd.

Herbronnings 2-daagse op 28 en 29 augustus

Op 29 en 29 augustus kan je in Ovaertine terecht voor een herbronnings 2-daagse Ont-moeten en Ont-haasten. Ontsnap voor even aan de dagelijkse routine en laat je onderdompelen in een sfeer van anti-stress, relaxatie en positieve energie gecoacht door mezelf.

In enkele korte kooksessies zetten we een deel theorie om in praktijk ter versterking van lichaam en geest in de gezonde keuken van Veroniek (www.ovaertine.be) Vind jezelf terug in de ontmoeting met anderen en laat je inspireren door een mooi gevuld programma maar vergeet het moeten en haasten, de stress en de tijd...
 • di 28 augustus: 9u30 tot 21u00
 • wo 29 augustus: 9u30 tot 17u00

Prijs: 350€/pers all-inn, op basis van 1-persoonskamer (285€ zonder overnachting)


Wat kan je verwachten:

Dinsdag 28 augustus vanaf 9u30

 • verwelkoming en kennismaking
 • Machteld dompelt je onder in de theorie van anti-stress en gezonde voeding tot een energiek leven
 • Een eenvoudig & gezond 3-gangen menu klaarmaken, gecoacht door de ervaren kok Veroniek. We leren de ‘tips en tricks’ om dagelijks gezonder te eten en te koken voor je gezin.
 • Even pauzeren of genieten van de mooie omgeving van de B&B.
 • Initiatie Yoga met Kristina
 • Een interactieve sessie, gesprek en info over een gezonde levensstijl en het mindful leven/bewegen
 • Genieten van een lichte maaltijd met terug de geheimen van Veroniek haar keuken
 • We sluiten de avond af met een kort spel rond positive thinking (vrijblijvend)
  We genieten van de nachtrust in de landelijke B&B

Woensdag 29 augustus

 • Klaarmaken en smullen van een gezond en energiek ontbijt. We leren nieuwe alternatieven kennen voor brood, leuk meegenomen receptjes waarmee je het ontbijt in het dagelijkse leven kan doen variëren.
 • Kort samenzijn met nog een stukje theorie voor een evenwichtige levenswijze
 • We gaan een ontspannen wandeling doen in het bos om te genieten van de omgeving en de stilte
 • Een gezonde & gevarieerde lunch, klaargemaakt door Veroniek
 • Even pauzeren
 • Afsluiten met nog wat te gebruiken anti-stress tips + relaxatie-oefening
Afscheid nemen van elkaar na een deugddoende 2-daagse.

Dank u wel voor de deelname en geniet van een ontspannen, energiek en gelukkiger leven.

Inschrijven + betaling ten laatste tegen 20 augustus aub (alcholische dranken zijn verkrijgbaar maar niet inbegrepen id prijs)

De 2-daagse gaat door vanaf 4 inschrijvingen.


Individuele coaching

Houdt u niet zo van groepen, dan is er ook de mogelijkheid individuele sessies te volgen. Samen gaan we stap voor stap kijken welke interventies er nodig zijn. Wat geeft je stress, waar heb je het moeilijk mee, welke praktische tips kunnen er meegegeven worden. De interventie wordt aangepast al naar gelang de hulpvraag.


Getuigenissen

Het volgen van de workshop bij Machteld (EenvoudigGezond) is een echte aanrader! Ikzelf vond het heel interessant, heb veel bijgeleerd, warme mensen ontmoet, lekkere gerechtjes geproefd, een gezellige B&B ontdekt, maar vooral ook een visie meegekregen met aandacht voor jezelf en de gezondheid, die heel 'doenbaar' is om toe te passen, én vol te houden! Ik kijk er met veel plezier op terug! Bedankt voor alles!
E.


Ik had al jaren last van bepaalde voedselintoleranties die me de nodige stress en vermoeidheid bezorgden. Om de zoveel weken lagen mijn maag en darmen overhoop en probeerde ik telkens weer te achterhalen wat het nu weer was die mij ziek maakte, ondanks het feit dat ik al zo gezond at. Een vriendin stuurde me de contactgegevens van Eenvoudig Gezond door omdat ze dit echt iets voor mij vond. Ik herkende me volledig in het verhaal op de blog van Machteld. Toevallig kreeg ik op dat moment een folder in de bus over een Workshop "meer energie" van Eenvoudig Gezond. Ik besloot me hiervoor in te schrijven. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik mijn twijfels had of ik er iets zou aan hebben. Ik wist al zo veel over gezonde voeding en waar ik moest op letten... Zou dit niet de zoveelste "hoe-kook-ik-gezond-workshop" zijn? Het tegendeel was maar al te waar. Ik leerde in de workshop dat het om zo veel meer draait dan enkel gezonde voeding! Ik leerde ook hoe stress, een foutieve ademhaling en tekort aan beweging eveneens nefast zijn voor mijn lichaam en energie kosten. Ik ontdekte dat mijn lichaam eigenlijk chronische stress had; o.a. door altijd perfect te willen zijn. Ik besefte dit echter niet, omdat mijn lichaam gewoon was geworden aan die "constante staat van paraatheid” en drang naar perfectie. Natuurlijk weet iedereen wel dat stress niet goed is voor jou, maar weet je eigenlijk wel wat die stress nu concreet met je lijf doet? Wat een verkeerde ademhaling met je lichaam doet? Ik nu wel, waardoor het je veel makkelijker maakt om er correct op te reageren. Naast wat theorie, kregen we lekkere gezonde hapjes, we oefenden onze ademhaling, deden à mindful lopen en wisselden we ervaringen uit met elkaar.

Ik heb heel veel aan deze workshop gehad. Het heeft me niet alleen doen inzien hoe je lichaam omgaat met stress en voeding, maar ook dat het OK is om niet perfect te zijn. En niet te vergeten, het was ook gewoon heel leuk om eens samen te zijn met gelijkgestemde zielen.
D.


Bij deze laat ik u weten dat ik de workshops, in totaal drie, aan iedereen aanraadt! Je krijgt te horen hoe je lichaam en geest met elkaar samenwerken en soms ook tegenwerken! Hoe het allemaal in elkaar zit en niemand dezelfde persoon is en zo ook niet dezelfde kenmerken en mankementen heeft en daar voor ieder een afzonderlijke oplossing moet gezocht worden, door mentale coaching en ook door aangepaste, gevarieerde, eenvoudige voeding en ook deze op het juiste tijdstip te nuttigen! Je krijgt op eerste twee workshops heel veel uitleg met deskundige en vriendelijke begeleiding en ook enkele proevertjes die je al aardig op weg zetten om anders te eten, daarvoor niet minder maar wel gezonder! Ook een mindfulneswandeling staat op het programma, die zeer goed te doen is voor ieder voor zich! De ademhaling is ook een thema apart maar heel belangrijk in ons dagelijks leven! Bij de laatste samenkomst komt er nog een maaltijd bij, een hèèl lekker fijn soepje, een licht voorgerecht en een hoofdgerecht met hèèl veel groentjes, die wij o zo nodig hebben. Dit alles door de vrouw des huizes van de B&B breakfast Ovaertine in zwevegem bereid en o zo lekker! K zeg het nogmaals, voel je je nie goe in je vel, kan je moeilijk met stress overweg, ben je te veel eisend voor jezelf of voor andere problemen, èèn adres de workshop van Machteld Vandekerkhove!!!!! Zo, dat was zo een beetje over mijn ervaring met deze workshops.
M.


Ik kwam naar de workshop om mij fitter en beter te voelen, om tips te krijgen over gezonde voeding en om te leren hoe ik snel gezonde gerechten kon bereiden, en dit zonder een dieet te moeten volgen. De workshop was heel interessant en leerrijk, omdat ik nu weet waarom ik beter gezond eet, beweeg en adem! Nooit gedacht dat voeding, beweging en ademhaling zo’n grote invloed kon hebben op je lichaam! Dankzij deze 3 lessen ben ik nu veel fitter , alerter en rustiger geworden. Ik ben bewuster geworden van hoe mijn eigen lichaam reageert op dit alles. Ik ben intussen ook al 8 kg afgevallen, dus dat is zeker mooi meegenomen \uD83D\uDE09 De workshop is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten of verder wil gaan met een gezonde levensstijl!
Mvg
D.


De folder trok meteen mijn aandacht in de winkel. Samen met mijn buurvrouw heb ik me ingeschreven en er geen seconde spijt van gehad. Een prachtige sfeervolle locatie en een enthousiaste Machteld, dit stelde mij meteen op mijn gemak. Ik was heel benieuwd ! We vertelden wat van onze problemen, zonder in detail te hoeven treden. We kregen veel informatie op papier en hebben heel wat bijgeleerd over de werking van ons lichaam. Het is belangrijk om te weten waarom je beter dit niet eet of juist wel eet, om veel te bewegen, om correct te leren ademen en stress te vermijden. Ook de praktische tips waren meer dan welkom. Er waren ook proevertjes (allemaal even lekker) en we hebben een wandeling gemaakt en de laatste bijeenkomst een lekkere maaltijd gekregen. Ik zou het iedereen aanraden maar ben vooral blij voor mezelf dat ik de workshop heb gevolgd !
C.


Volg ons via:

stress vermijden

adem correct

in beweging

natuurlijke voeding